Stord Rørleggerforretning blir en del av Aritech

– Et naturlig skritt på veien vår mot å bli en totalleverandør av tekniske tjenester.

Tidlig i 2018 kjøpte Aritech AS opp Fronta Ventilasjon og Grov Elektro, og gikk dermed fra å være et rådgivende og prosjekterende firma for tekniske anlegg til også å bli totalteknisk utførende entreprenør. Siden 2018 har Aritech jobbet sammen med flere lokale rørleggerbedrifter og har hatt et godt samarbeide med alle.

Selv om vi har hatt gode samarbeidspartnere sa har vi har savnet å ha rørfag i eget hus, dette er spesielt viktig med tanke på å ha en tverrfaglig plattform i servicemarkedet.

Nå styrker Aritech seg ytterligere, gjennom oppkjøp av Stord Rørleggerforretning. Kontrakten ble signert tirsdag.

 Utfyller hverandre 

I 2007 fusjonerte Stord Rørleggerforretning og Helle AS deretter kjøpte dette selskapet VVS Sunnhordland AS. Etter det har bedriften blitt drevet som Stord Rørleggerforretning av Arild Haukanes. Selskapet har en stab av stabile og dyktige medarbeidere, en god ordrereserve og er kjent for å levere god kvalitet. Deres produkter, tjenester og kunder utfyller Aritechs tjenestetilbud og marked på en ypperlig måte. Vi har i flere år jobbet side om side i mange prosjekter og samarbeidet svært godt. Dette oppkjøpet er derfor et naturlig skritt på veien vår mot å bli en totalleverandør av tekniske tjenester, sier Jan Richard Dyrseth.

I Stord Rørleggerforretning sikrer Aritech seg et kompetent og erfarent installasjonsmiljø, alle de 16 ansatte, og en årlig omsetning på rundt 25 millioner kroner. Stord Rørleggerforretning utfører installasjon og service for både nærings- og privatkunder, og ordreboken inkluderer blant annet rør-installasjonen i de to store boligprosjektene Stord Helsepark og Bandadalen i Leirvik sentrum.

– På vei mot noe unikt

Med Stord Rørleggerforretning er vi på god vei til å skape noe helt unikt i Sunnhordland: En totalleverandør av tekniske tjenester som har både prosjektering og utførelse samlet under ett og samme tak. Det gjør oss i stand til å tilby spisskompetanse på alle fasene til et teknisk anlegg, fra prosjektering til installasjon, drift og vedlikehold, med en nærhet til kundene og prosjektene som få andre aktører på Vestlandet kan tilby, sier Dyrseth.

Arild Haukanes, daglig leder ser positivt på oppkjøpet og framtiden for sine ansatte og tryggheten for deres arbeidsplasser. Arild Haukanes vil være leder for Aritech sin rørsatsing fremover.

– En kvart milliard – Rekordstor ordrereserve

Selv om det blir litt vemodig å se firmanavnet forsvinne etter så mange år, ser jeg klare fordeler med å bli del av det flerfaglige kompetansemiljøet i Aritech. Jeg har stor tro på at det vil styrke konkurransekraften vår ytterligere, til beste for både medarbeiderne og kundene våre, sier Haukanes.

Når Stord Rørleggerforretning blir innlemmet i Aritech, vil selskapet ha rundt 95 ansatte og en forventet årlig omsetning på rundt 130 millioner kroner. Ordrereserven for Aritech og Stord Rørleggerforretning overstiger 250 millioner kroner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: