Møt vår elektrolærling Heike

Heike er 17 år og har nettopp startet sin læretid i Aritech

Han fant tidlig ut at han ville gå videre med yrkesfag etter ungdomsskolen.

– Det var ingenting annet som fristet egentlig. Jeg var ganske skolelei, men samtidig veldig flink i skolen. Derfor valgte jeg elektro – som jeg hadde inntrykk av at var en av de vanskeligere linjene å gå på.

Det at han har en far som har valgt yrkesfag, har også vært med å påvirket valget hans, mener den ferske elektrolærlingen.

– Og ikke minst merket jeg at jeg alltid trakk mot elektrolinjene når vi var på besøk hos de videregåande skolene da jeg gikk på ungdomsskolen.


Heike har gått VG1 Elektro og VG2 Elenergi. Etter to år på skolenbenken og noen måneder i lære, er han sikker på at han har funnet det rette yrket for seg!


– Jeg forstod ganske raskt at dette var det rette valget for meg. Allerede da jeg begynte på elektrolinja, ble skolen plutselig gøy! Barne- og ungdomsskolen var på en måte bare noe du måtte gjennom, men da jeg begynte på elektrolinja ble skolen både spennende og interessant.


Det at han valgte å gjennomføre læretiden sin i Aritech, er han glad for.

– Jeg trives veldig godt. Her har jeg fått mange spennende oppgaver å være med på.


“Som elektriker bør du være ansvarsbevisst og fleksibel. Det kan være et fysisk krevende yrke, så du bør være i god form. Du bør også ha teknisk innsikt og interesse. Avhengig av hvor du arbeider kan du ha mye kundekontakt, og det er derfor viktig å ha gode kommunikasjonsevner.”

Utdanning.no

Det å ha en variert arbeidsdag var ikke noe Heike tenkte så mye på før han valgte læreplass. Men etter at han har begynt som lærling, ser han hvor viktig det er.

– Jeg merket jo fort at det ville blitt kjedelig å gjøre den samme tingen i to år. Men så er det jo også viktig frem mot fagprøven, der man skal vise at man har mye forskjellige kunnskap.

Den unge lærlingen syntest at det har vært kjekt å komme ut i lære.
“Det er spennende, og så lærer jeg mye nytt”

– Hva tenkter du om veien videre da? Blir det jobb eller skole etter endt læretid, tror du?

– Først og fremst er målet å bli utdannet elektriker. Jeg tviler på at jeg kommer til å ta mer skolegang, da jeg fremdeles er ganske skolelei. I tillegg ser jeg for meg at det blir vanskelig å gå fra å ha 100 prosent jobb til å sitte på skolebenken igjen. Så jeg satser på en karriere innen yrkesfag!

At han kan øke kompetansen, selv uten flere år på skolebenken, er han ikke i tvil om.

– Som elektriker har man mange forskjellige fagområder man kan arbeide med. I tillegg finnes det mange kurs man kan ta for å øke kompetansen.

– Tror du at du har funnet din hylle nå da?

– Det tror jeg bestemt!